​↗TAX STRUCTURE IN INDIA

➿➿➿➿➿➿➿

☑ 1) What r u doing? 

Ans. : Business 

Tax : PAY PROFESSIONAL TAX! 
☑ 2) What r u doing in Business? 

Ans. : Selling the Goods. 

Tax : PAY SALES TAX!
☑3) From where r u getting Goods? 

Ans. : From other Area / State / Abroad.

Tax : PAY CENTRAL SALES TAX, CUSTOM DUTY & OCTROI AND NOW LBT & LPT!
☑ 4) What r u getting in Selling Goods? 

Ans. : Profit

Tax : PAY INCOME TAX! 
How do you distribute profit ? 

Ans. : By way of dividend

Tax : Pay DIVIDEND DISTRIBUTION TAX!
☑ 5) Where r u Manufacturing the Goods? 

Ans. : Factory

Tax : PAY EXCISE DUTY!
☑ 6) Do u have Office / Warehouse / Factory?

Ans. : Yes 

Tax : PAY MUNICIPAL & FIRE TAX!
☑7) Do you have Staff? 

Ans. : Yes 

Tax : PAY STAFFS PROFESSIONAL TAX! 
☑ 8) Doing business in Millions? 

Ans. : Yes 

Tax : PAY TURNOVER TAX! 

Ans. : No

Tax : Then pay MINIMUM ALTERNATE TAX (MAT)
☑ 9) R u taking out over 25,000 Cash from Bank? 

Ans. : Yes, for Salary

Tax : PAY CASH HANDLING TAX! 
☑ 10) Where r u lodging your client? 

Ans. : Hotel 

Tax : PAY LUXURY TAX! 
☑11) R u going Out of Station for Business? 

Ans. : Yes 

Tax : PAY FRINGE BENEFIT TAX! 
☑12) Hav u taken or given any Service/s?

Ans. : Yes 

Tax : PAY SERVICE TAX!
☑ 13) How come u got such a Big Amount?

Ans. : Gift on Birthday

Tax : PAY GIFT TAX!
☑ 14) Do u have any Wealth? 

Ans. : Yes

Tax : PAY WEALTH TAX!
☑ 15) To reduce tension, for entertainment, where are you going? 

Ans. : Cinema or Resort

Tax : PAY ENTERTAINMENT TAX!
☑ 16) Hav u purchased House? 

Ans. : Yes

Tax : PAY STAMP DUTY & REGISTRATION FEE!
☑17) How u Travel?

Ans: Bus

Tax : PAY SURCHARGE!
☑18) Any Additional Tax? 

Ans. : Yes 

Tax : PAY EDUCATION CESS, SECONDARY & HIGHER EDUCATION CESS & SURCHARGE ON ALL THE CENTRAL GOVT. TAXES !!!
☑ 19) Delayed any time Paying Any Tax?

Ans. : Yes

Tax : PAY INTEREST & PENALTY!
☑20) Do you want growth of India.?

Ans. : Of course, Yes

Tax : Then pay ELECTRICITY TAX, WATER TAX, ROAD TAX, ETC. ETC.
 ☑21) INDIAN : Can I die now?

 Ans. : Wait we are about to launch the FUNERAL TAX!

➖➖➖➖➖➖➖

Very correct, I request everybody, please forward this msg in your other groups.

➖➖➖➖➖➖➖

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 49,802 other followers

%d bloggers like this: